12/14/2011

Spaghetti → Ramen

Sounds odd again, but did you know that we can make ramen of spaghetti??
またまた突然ですが、スパゲッティから中華麺が作れるって知ってました?

They say I only have to add baking soda and cook +2 min
スパゲッティをゆでるときに重曹(大1)を入れて、2分多めにゆでればいいだけということで…

I gave it a try!
やってみた!

I smelt something like Chinese noodles when I cooked noodles.
茹でているとき中華麺のにおいがした。

I ate, then It was really ramen!!
食べてみた!ほんとにラーメンだった!!



◆The chemical formula◆化学式で立証
Lye water =Na2CO3
(中華麺を作るのに必要なかん水=炭酸ナトリウム【Na2CO3】)Baking soda =NaHCO3
(重曹=炭酸水素ナトリウムNaHCO3)
2NaHCO3=【Na2CO3炭酸ナトリウム+CO2二酸化炭素+H2O



 
Yammy noodles in home-made chicken broth ^ ^ / The pot became clean thanks to baking soda.
自家製鶏がらスープでうまーー。重曹パワーでついでになべもぴかぴかになった。

No comments:

Post a Comment